Oh Wirda.

Oh Wirda.

Wirda Adnan, Oh yes, Malaysia's very own Anna Wintour replied my email. To tell you the entire Oh my (put your nasty word here) story now would be a little premature right? wouldn't it? I'll go Gaga over her later.

Selamat kembali ke sekolah kawan-kawan. Being a working man for few weeks is amazingly enough to change me to a new person. Oh bukan, saya bukan David Copperfield, dan TIDAK saya tidak boleh menghilangkan Patung Kebebasan (Statue of Liberty).

Bila difikirkan balik sangat kelakar bila ingat balik zaman muda-muda, zaman sekolah macamana saya rizal yaakub akan berbuat apa-apa untuk mencapai  kegemilangan. OK serius memang attention seeker. Tapi bila dah jadi tua kerepot, dah takde teen dekat belakang umur, saya makin faham pasal diri sendiri. You will learn more about yourself as you grow kerepot. It is like entering into a more solid reality, where you are responsible for yourself and only you. Serious macam pergi sekolah diri sendiri, Sekolah Kebangsaan Makhluk Ganjil yang Panjang. Tapi memang betullah buku-buku tebal yang Oprah dok gila geli baca everyweek nak kill time tu, I feel that the path is clearer as you get older. OK bila baca balik apa yang ditulis terus rasa geli.

Whateverlah.

Oh by the way ada  orang benci saya pakai kasut tak pakai stokin, diorang kata macam miskin. Dah lah miskin kaki nanti busuk pastu nanti jadi bahan gurauan. "Eh bau lori sampahlah" kata A dengan nada sinis "Lah rupanya Kaki gabak Rizal rupanya"  tambahnya dengan nada celaka sikit lagi nak kena pelempang. Tapikan saya buat bodoh je, sebab pernah baca kat magazine diorang kata selamba anak-anak sidang pembaca jangan pakai kasut dengan stocking, sebab skin is sexy. OK, ni geli sangat-sangat.. tapi sebab magazine dah cakap percaya jelah. Tak percaya tengok eksibit (3) pastu ke  ekshibit (1) dan (2)


Kaki gabak bersarung kasut pelik.

inilah natijah bila berasa sangat bosan dalam kelas undang-undang antarabangsa.


Ekshibit (3) Abang berkumis palsu memakai kasut tanpa stocking. 


Cantikkan! so confirm tak kisah dicaci seranah rakan-rakan sebab tak pakai stocking, sebab pakai stocking tak sexy.

Oh my tak tau nak tulis apa now, so OK, minggu lepas nampak majalah Glam Lelaki baru, terus beli. Balik rumah belek-belek terus rasa depressed sebab isi kandungan dia tak menghairah pastu tak mencapai tahap Nirwana terus dengan rasa berkobar-kobar bukak laptop mula mengarang. Dalam hati memang macam redhalah, confirm Wirda Adnan mentrashbin email ni. Obviously dah lah nahu bahasa tunggang langgang pastu ada hati nak komen majalah orang. Tapikan sebab rasa macam journalist terus dengan semangat kesukanan tulis email, bunyi macam ni (sila ignore segala haramjadah kesalahan tatabahasa omputih sebab email ditulis dalam keadaan gelap memang tak nampak butang keyboard) (ceh alasan je) :

Tajuk : Glam Lelaki is fantastic


Hello Wirda.

Nama saya mohd rizal, berumur 21 tahun dan seorang pelajar. Agak pelik
menaip dalam Bahasa Melayu, sangat kekok. Saya adalah salah seorang dari
berjuta peminat setia Majalah Glam Lelaki. Terima kasih kepada Glam, tak
perlu saya ke kedai majalah untuk mencari majalah fashion luar negara
seperti Arena Homme, 10 Men dan sebagainya sebab dengan Glam Lelaki saya
dapat content majalah antarabangsa tetapi dengan harga berpatutan.

Untuk pengetahuan Wirda, walaupun saya seorang pelajar jurusan Undang-undang
saya sememangnya berminat dengan dunia fashion, terutamanya Menswear, Terima
kasih kepada Hedi Slimane of Dior Homme, dan designer-designer seperti Damir
Doma, Kris Van Assche, Woo Young Mi, Thom Browne,  Riccardo Tisci of Givenchy saya semakin jatuh cinta dengan fashion.

Cuma saya agak musykil sikit, kenapa content Glam Lelaki
agak kurang mantap , saya harapkan in near future, more pages would be added
with spreads of malaysian models as well as well established models like
Sean Opry, David Gandy, Josh Beech, Guntars, Jesper and sebastian Lund and
others. I know the marketing strategy is to use malaysian celebrities on the
cover in hope that it will be the selling point to public at large, but i
think today, as I am writing this, I believe the young readers are ready for
more revolutionized Glam, more new faces, models and people other than
celebrities.

In addition to this, I think Glam should include young talents to give ideas
and contribute for the magazine contents. I'm sure there are thousand young
talented lads would love to contribute ideas for the improvement of Glam
Lelaki particularly.

I hope with with these ideas it would help Glam Lelaki to go up a notch to
the next level, maybe at the same level as Arena Homme in near future. Thank
you so much for reading this, if this doesn't go into the trash bin. I hope
I'll get more exciting news from Glam soon. Thank you so much for providing
me with the latest trends off the runway. I will always be the number one fan of Glam Lelaki~!
Rizal Yaakub
Lepas click button Send, terus menyesal, sebab hantar email kanak-kanak riang dekat Anna Wintour.

Sekali tiba-tiba Wirda Adnan balas ni.
tq rizal.. look like your fashion knowledge is big.. hem keep it up
terus blush sampai mati. Memang confirm esok nak print ekshibit (4) jadikan bunting gantung kat bilik pastu nak kemenyankan.

Ekshibit (4) Rasa horny semerbak.


Oh Mai God, Wirda Adnan baca email saya. 

0 comments:

Post a Comment

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home
personal, fashion, travel, loan, insurance, health, real estate, home, marketing, personal, fashion, travel, loan, insurance, health, real estate, home, marketing,