Politik menggelikan.

Politik menggelikan.

Politik. Kenapa kita jijik dengan politik. Sebab politik bosan. Paling benci bila orang tanya kita "Eh.. Rizal, you belajar lawkan", sebab tak nak nampak kurang hajar, lantas jawab dengan berhemah "Ah.. kat UiTM," lepas tu terus dia jawab"bolehlah you masuk politik kalau tak nak jadi lawyer, sekarang biasakanlah diri dgn politik, aktifkan diri dengan politik kampus". Oh please, tercabut buah halkum dengar. Tapi kita tak suka politik, especially politik dekat fakulti, kita tak suka sebab diorang gila pangkat, dahlah gila pangkat lepas tu poyo hebat kemain, lepas tu bajet macam barack obama padahal longkang.

Please hapuskan majlis perwakilan pelajar, segala bagai kelab fakulti gantikan dengan kelab setem atau sorority atau fraternity, siap rumah-rumah dengan parti tupperware.
Kemain berskirt bagai, kau ingat skirt beli dekat little india tu boleh buat kau gorjes?
Please.

0 comments:

Post a Comment

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home