Selamat tinggal Rosyam Nor hello Robert Pattinson

Selamat tinggal Rosyam Nor hello Robert Pattinson

Dulu bila orang kata tengoklah twilight, terus rasa jijik. Bukan apa memang tak suka gila dengan cerita pelik-pelik ni. Sekali bila berbulan lepas dapat peluang tengok Twilight dekat HBO, terus terkesima dengan gaya Robert Pattinson.

Selamat jalan romeo kepada Brad Pitt, Tom Cruise dan Jude Law. Hello Robert. I find him very versatile, he can be in that scruffy dirty look yet looking so chic, or be perfectly dressed like a true New Yorker and still look so natural. Kau nak apa? kalau Malaysia kau letak si Rosyam Nor dalam suit Zegna ke, masih lagi nampak macam suit beli dekat The Store. Bila fikir balik, kenapalah penerbit Malaysia ni obses sangat nak jadikan telenovela malaysia ni ala ala mat salleh, dengan Datuk dan Datin bagai, ditambah dengan pakaian yang tak bersesuaian.

Seriously, bila kau tengok Ugly Betty, diorang dua puluh empat jam bersuit penuh sebab cuaca diorang sejuk. Tapi kalau dalam cerita Malaysia semua nak bersuit, sampai makan dekat kedai mamak pun nak bersuit, lepas tu nak berdatuk datin dua puluh empat jam. Boring betul. Lagi satu bila berlakon watak tu, para pengarah tolonglah real sikit ya, kalau tengah berdoa lepas sembahyang tu tak perlulah lumur maskara dengan bulu mata palsu seinci. Apa kau tak ambil air sembahyang? kau bertayamum ke?


Ok tengok dah lari topik. Berbalik kepada Robert Pattison, beberapa minggu lepas dapat peluang tengok cerita Water for Elephant. One of the best movie I ever watched. OK walaupun ianya cerita pertama selepas 300 tahun tak ke panggung wayang, tetapi memang puas.


Awal-awal filem lagi, atau al mukadimah dia pun dah cukup chic, dengan robert pattison kelam kabut ke kelas berpakaian suit penuh dengan beg gaya vintage, terus rasa nak beli baju sama. Serious. Ada satu scene dimana selepas Robert Pattison puas mencedok najis kuda, gajah, harimau, dinasour ke apa, dia berdiri tercegat, berbaju putih kotor, berseluar skinny/slim cut dan berkasut but kuda.

Masalahnya kenapa aku rasa terus nak ke gedung membeli belah beli baju sehelai lepas tu gelek ngan  tayar kereta lapan ratus kali terus pakai pergi jalan-jalan. Kalau orang tanya kenapa? Rob Pat suruh. OK Bye.

Oh my.

So semalam bosan-bosan terus buka Dailymail. lepas tu ternampak gambar Robert Pattison dalam movie baru dia.

Cosmopolis : Kau boleh ke nampak  busuk semalam, hari  ninampak kemas gila babi? tak boleh. sebab kau Rosyam Nor bukan Rob Pat. 

lepas dah tegok gambar atas, terus tengok trailer Remember me,


OK confirm bye-bye Rosyam Nor. Kau duduk diam-diam.

0 comments:

Post a Comment

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home
personal, fashion, travel, loan, insurance, health, real estate, home, marketing, personal, fashion, travel, loan, insurance, health, real estate, home, marketing,