Mak cik tua berkasut tumit tinggi langgit, tidak gentar pada Osteoporosis.

Mak cik tua berkasut tumit tinggi langgit, tidak gentar pada Osteoporosis.

After many days leaving my partime job as a service crew at Golden Screen Cinema, I find myself very confused before the customers. Kalau anda adalah rakan rakan sebantal seketiak saya, sejak azali akan tahu kelembapan saya akan matematik.

Subjek jijik geli.  Kalau diberi pilihan kira matematik atau kira kuaci dalam bahasa thailand, memang confirm akan buat perkara nombor dua. Eh! bencilah. Bayangkan situasi ini.

"Hi! (suara agak nyaring agar kelihatan bersemangat). Welcome to GSC."

"I would like ... (pause lima belas saat), combo number three, and that brick looking Sneaker please."

lepas dah picit-picit lapan juta button warna warni, terus cakap,

"Everything is RM10.70 please, if you have 70sen it would be super awesome sir"

"Sorry, I dont have any coins", sambil menunjukkan wallet Salvatore Ferrogamo beliau yang kelihatan berkepuk-kepuk dengan wang berwarna biru-biru kekayaan.

"Its OK sir" terus picit-picit mesin gabak tu, terus keluar duit bergelen-gelen, sementaah menarik kepingan-kepingan wang kertas serta syiling lalu si customer terus menghulurkan 30sen tanpa segan silu.

OK. Serious aku terus blur. Lepas tu peluh-peluh. Gelabah nak mati. terus teringat nenek, atuk di kampung. Lepas tu teringat camera CCTV dekat dinding, ala-ala E! gitu, mesti terus orang gelakkan di bilik bos.

OK bosan, tiada kisah fesyen hari ini kecuali keluarga inspirasi. Sementara menunggu hotdog 1901 yang extra sedap tapi tak pernah rasa dan nugget yang separa tanned itu, datang  tiga anak beranak caucasian. Gadis pertama, sangat tinggi, anggaran 178cm  tanpa sepatu tinggi, memakai skinny jeans hitam bersama tshirt longgar hitam dan bersepatu wedges tinggi langit. Oh my terlalu gorgeous. Disisi beliau seorang lagi bagi saya fashionista, berseluar pendek singkat khakis, bersama baju kemeja putih ala ala Gap, dan berkasut wedges nude. Equally gorgeous.

Tapi yang paling hebat, mak beliau berdua, berumur dalam 50an, berseluar skinny hitam, berbaju studded hitam dan bersky scrapper heels. OK mak cik ni super hero, confirm setiap hari bukan sahaja minum Anlene, tapi mesti dia gantikan santan dalam lemak gulai dia dengan susu Anlene, mak cik tu memang stylolah. Tidak gentar pada osteoporosis. OK Confirm, air bandung dia guna susu Anlene.

Respek makcik vogue! Kau hebat!

D&G dan Alexander Wang  2010
Gaya jalanan Edita Vilkeviciute. Oh my. 

Nota kaki : Terima kasih kepada yang membaca, terharu dapat friend request di facebook.

0 comments:

Post a Comment

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home