Tuah ayam nampak dikaki, tuah nyah homaigod kau tau ke?

Tuah ayam nampak dikaki, tuah nyah homaigod kau tau ke?

Kalau cerita fasal androgynous ni terus teringat dekat Jean Paul Gaultier. Bukan apa, dengan keadaan dia yang sendiri confused tu memang dia tu paling unpredictable. Bagi mereka yang tak tahu terma Androgynous, ia nya bermaksud jantina neutral atau aseks. Kalau bahasa melayu kita ia dipanggil gaya pondan atau kau tak pasti apa kejantinaan seseorang.

OK cerita fasal androgynous, teringat customer saya dua tiga hari lepas, dua orang lelaki ganas yang androgynous gitu. Muka dan badan ala ala gabak, makeup setengah inci, pakai baju corak tulisan tulis Glamour, Vogue, dan jadah lepas tu terus catwalk ke kaunter.

sambil kepit suara terus cakap,

"(Sengaukan suara), Hi, I nak popcorn large dengan air (jilat bibir berlip gloss dia) strawwwwberrwy"

"OK, nak tambah apa apa lagi?"

sambil jeling dekat pekerja yang sedang menggoreng nugget yang senyum lebar

"Eh? kau goreng nugget pun boleh gelak? P****t kau! eh aku benci tau! I ni natural woman WOMAN ok"

terkeluar suara Ahmad.

OK sambung cerita fasal androgynous, dunia fesyen sekarang ni sangat obses dengan gaya anti-jantina ni, semua designer cuba untuk reka trend baru dimana baju-baju yang direka boleh digunakan bagi kedua-dua seks. Alasan utama mereka, sebab kegawatan ekonomi, bila suami beli baju, isteri pun boleh tumpang sekaki flaunt the shirt like nobody's business. Awesomekan?
Amelia Earhart si juruterbang stylo.

Stylo sangat zaman tu. Lepas tu zaman sekarang ada spesis androgynous baru.



Tengok gambar terus cakap, homaigod cantik wanita ni, rasa nak ramas-ramas lepas tu buat uli-uli aidilfitri. Sekali kau silap nyah, dia ada zakar ya all. dia lelaki. Amik kau jeles Izdiyani Musawir. I don't understand designers pushing a trend to the extent of deceiving the gender. Takut woo. OK lepas dah terkejut jadi beruk kena lagi strok beruk baca blog siapa tah hari tu, ternampak cerita tentang Andrej Pejic.

Shame-shame nampak payudara. Ayok.

OK lelaki yang berasal dari Bosnia ini dicalonkan sebagai FHM sexiest woman. Kau boleh? siap ada offer dari Victoria secret jadi Victoria Secret Angel, lepas tu bila jalan catwalk tebonjol-bonjol adik. Oh god. Andrej ni di booked untuk show Jean Paul Gaultier bagi koleksi lelaki dan perempuan. Awesomekan. Memang lelaki ni kalau datang malaysia boleh jadi model Padini dengan model Sri Munawarrah dan Ariani sekaligus.
Sekarang lelaki.
Sekarang wanita! 

Magis kan? by the way tengok gambar wanita dia teringat sesuatu kan? Oh ya, baju yang sama dipakai oleh kakak Rihanna

Rihanna di Grammy's. OK now siapa menang? Andrej ke Rihanna? mestilah jantan tu! dia siap berveil bagai!
Tergugat keimanan ya'all.

OK by now confirm,para wanita sedang tergugat keimanan, dalam hati cakap "apa kejadah mamat ni? lagi seksi dari aku, esok aku nak bukak almari adik lelaki aku nak pakai baju dia nak jadi jantan yang cantik. Oh my.

Nota Kaki : Kalau boyfriend dan girlfriend di kaunter, tak perlulah nak tunjuk Public Display of Affection sangat dengan conversation macam, "You nak air apa sayang?" sambil gomol-gomol terus jawab "I nak air I love you" . Jijik I tau, tertelan terus buah halkum.

0 comments:

Post a Comment

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home