Melentur anak drag queen biar dari rebungnya.

Beberapa hari dulu, bila beromongan dengan kawan baik fasal segala benda dalam dunia ni, dia ada cakap fasal blog ni, katanya,
"Lama kau tak update fasal fesyen, everything berbunga-bunga bagai. Personal life gitu. (OK tipu, tak adalah macam ni, tapi intipati sama)"
 I know I haven't been posting any fashion-worthy materials. (Padahal dalam facebook punya kencang status fasal fesyen). Serious tak ada masa nak menulis walaupun banyak benda nak ditulis. Lately ni banyak terinspired dengan macam macam benda. So untuk memudahkan para pembaca nak baca, segala akan ditulis mengikut style paragraph comelkan? 

Baju berwarna bogel atau kulit.

YA, bunyi agak jijik, tapi very nice, the first time i saw one particular picture in Glam Lelaki (gambar yang telah di reprint dalam glam lapan juta kali) I fell in love. Dia tulis dekat situ, it was from Valentino collection, but I doubt it, sebab walaupun dah susah payah cari dekat Men Style, dan semua website, masih tak jumpa-jumpa. I like how it looks so natural on the body.  Mungkin sesetengah orang cakap, 
"Jijik, tak maskulin langsung, bukan style warna-warna kulit ni perempuan ke je pakai? apa muka aku ada macam Killa Fairy ke? Tak mau aku, susah-susah mak bapak aku bagi nama Roslan, esok jadi Rosnah"
Bollocks. Kalau fikir macam tu, jangan pakai kain pelikat, sampin, bukan bentuk dia ala ala skirt Givenchy @ Raff Simon ke? For me fashion is so versatile, you can dress up or dress down. You can look super masculine or super feminine. Tapi agak agaklah kalau pakai baju corak lace memanglah kau nampak sungguh anggun, macam wanita melayu terakhir. It all about how you carry yourself. Teringat kisah kawan se-practicum dulu, suddenly out of nowhere dia cakap,
"by the way guys, I took this black shirt @ blouse from my mum's closet"
Sumpah kalau dia tak cakap, never in million years that I would be able to guess that it was actually a blouse with feminine cut.
nude colored shirt

If I am to pick one particular style to stick to for 100 years, I would choose this in a second tanpa ragu-ragu. That shirt is actually a women/unisex shirt, tak suka the low cut neckline, nampak macam stripper, lebih suka normal conservative cut. Nampak classy. Untuk diri ini yang tak berduit, memang tak mampu nak beli sandal Zara ni, or Valentino shirt, so sebagai alternative I sought for cheaper exits, contohnya, the nude shirt berjaya dibeli di Tesco dengan harga $8.  Sandal, I got for much cheaper at Metrojaya sale, I saw the exact design at Zara, retail at $279, mahal ya amat.

Dan untuk seluar pendek, memang sangat obsessed, gilakannya sekarang. Mungkin sebab runway semua tunjuk collection seluar pendek. There are so many design to choose from, kalau tak tau macamana seluar dia, it is very similar to the shorts student in primary school would wear, cuma slimmer. YA, seluar jijik yang kau kata geli tengok waktu kecil.

Ada few options at Topman tapi since harga dia sangatlah tak munasabah, kira kira $200 untuk sehelai, so belilah sahajalah dekat kedai biasa, dan gunakan teknik saya, what I would do to get that slim effect is to fold the end of the shorts twice or thrice (bergantung kepada ketinggian individu ya) So kaki akan kelihatan panjang semerbak.

love








Sorry gambar yang kabur, dek hasil photograpy dari kamera telefon. Sila abaikan badan size gajah ini.

I purchased this shorts (it's actually a normal length shorts but because I am 6'3 so it looks short on me) from the reject shop for merely $11 because of the 70% off sale. Untuk dapatkan effect seluar pendek spring/summer lipatlah dua tiga kali. Tapi jangan pendek sangat nanti nampak macam anda bersiap sedia nak berjuang di lorong haji taib atau lorong-lorong yang sewaktu dengan nya.

Tapi kepada yang nak try gaya ni, kena terima risiko dicerca masyarakat, contohnya bila berjalan dengan kawan-kawan yang tampak lebih tua sambil bergurau senda mulalah masyarakat sekeliling pandang serong, terdengarlah komen-komen seperti,
"Confirm anak ikan, tapikan anak ikan selalunya jambu-jambu ni muka lepat pisang, dah lah gergasi lepas tu buat-buat comel pakai seluar macam tu. Jijiklah weh."
"Kesian dia, tak ada duit nak beli seluar kot, terpaksa pakai seluar adik dia. Kesiannya."
"Geram I tgk kaki dia, rasa nak tolong shavekan je, tak pun tocangkan bulu kaki dia."
Bila dengar suara sumbang macam tu, terus jeling tajam seraya terus cakap ngan dia,

"So? You think you can dancelah? "
Terus chow. 


EmoticonEmoticon

wedding flowers, wedding dresses, wedding songs, wedding invitation wording, wedding rings, wedding wire, wedding invitations, wedding paper divas, wedding vows, wedding dresses 2018 wedding flowers, wedding dresses, wedding songs, wedding invitation wording, wedding rings, wedding wire, wedding invitations, wedding paper divas, wedding vows, wedding dresses 2018