Berkabung in Pink

Berkabung in Pink

"If one does not meroyan when one lives this life, one is a spiderman"
Hello. Akhirnya tamat sudah semester satu kehidupan penuh pancaroba. I dont't abhor the things that I learn but the facts that it is a 13 subjects within 4 months course, with combination of hands-on works and studies could make a nun swears. I told myself during the early days of the course,

"rizal, jangan kau tangisi sesuatu pekerjaan, kau senyum dan bertindak dengan penuh kebengongan dan apabila sesuatu dugaan datang kau dansa bersama rakan,"
Sememangnya kelaut. Dengan kepenatan dan tekanan 24 jam dan 7 hari seminggu, aku memanglah jadi extraordinary emotional, sambil fikir test civil procedure code menyajikan halwa telinga dengan lagu Destiny's Child bertajuk Emotion, lepas tu terfeeling lebih, meleleh air mata sebab teringat dalam videoclip mama dia meninggal. Tah dimana connection antara Civil dan mama dia. Aku memandu kereta sambil mennagis teresak-esak.

Boleh?

Paling penting, aku sememangnya tampak selekeh, busuk dan tidak bertamadun serba sedikit. Bila ada yang kenal menegur ku,
"rizalyaakub kan? homaiblog?"
rasa macam nak jawab,
"Eh, taklah Hamdan Jailani, I mean Lee Kum Kee, from the Tanah Besar, you know?"


n

I seriously need colors in my life, bila setiap hari pakai hitam putih, macam setiap hari berkabung kematian, Michael Jackson, tambah Whitney dan Amy Winehouse. Sumpah bila kerja nanti, pagi pakai hitam putih, malam nak pakai semua warna sekaligus, nak jadi pelangi.
By the way, sekarang dah tak percaya kepada pencuci muka, setiap hari tenyeh muka dengan mask beras, sebab nak beli SKII tak mampu. Kalau jalan-jalan lapar boleh kunyah serpihan-serpihan beras pada rambut. 

0 comments:

Post a Comment

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home